Ostalo

Vrhunske klimatske naprave za vsak dom in pisarno

Klimatske naprave so zaradi svoje učinkovitosti vedno bolj priljubljene. Če izberete kakovostne klime, imajo veliko funkcij, ki jih nastavite in na ogrevanje, hlajenje ali prezračevanje prostora, enostavno pozabite. Vrhunske klimatske naprave imajo preproste nastavitve, ki jih na začetku nastavite z daljincem, lahko tudi preko mobilnega telefona ali računalniške aplikacije na daljavo in potem sama naprava uravnava temperaturo prostora, čistost zraka, lahko tudi vlažnost zraka, če nabavite tako klimo, da to zmore.

Zelo kakovostne klimatske naprave so tudi tihe, zato jih v prostoru nihče ne bo opazil, saj so nameščene visoko pod stropom in tako rekoč neopazne. Še posebej, če bose izbrali lep sodoben dizajn ter tako barvo klime, ki se bo zlila z barvo vaše stene.

Te klime zmorejo tudi to, da jih nastavite tako, da zaznajo, kje v prostoru so ljudje, saj imajo vgrajene posebne senzorje za to. Nato nastavite, da naj pihajo topel ali mrzel zrak v prostor tako, da so usmerjene v ljudi ali pa da usmerijo zrak vedno sran od ljudi, neglede na to, kje v prostoru so ljudje, saj jih zaznajo. Tehnologija je šla tako naprej, da so klime postale zelo pametne naprave za pameten dom ali pisarno.

Klimatske naprave so za montažo zelo preproste in so ponavadi v dveh delih. Zunanji del je običajno na fasadi stavbe, ta odvaja slab zrak iz prostora in odvečno vlago ter dovaja v prostore nov, svež zrak, ki ga ogreje ali segreje po potrebi in odvisno, v katerem časovnem obdobju leta smo.

Nekatere klimatske naprave pa so v enem kosu in so le v prostoru ter imajo vse funkcije v eni škatli, te so namenjene takim prostorom, kjer ni možno namestiti zunaj drugega dela klima naprave. Cenovno so ugodne, precej bolj kot katero koli drugo ogrevanje, hrkali tudi shladijo in osvežijo prostor ter zrak, so lahko vlažilci, torej več naprav združenih v eno.