Lesena vhodna vrata
Ostalo

Lesena vhodna vrata bodo prepričala tudi vas

Les je eden najstarejših in najbolj priljubljenih materialov za obdelavo, ki ga človek uporablja že stoletja. Čeprav so bila obdobja, ko so ga nekoliko izpodrinili drugi materiali, se v zadnjih letih vse bolj vrača med zvezde zaradi svoje čistosti, ekološke obdelave ter posebne atmosfere, ki jo prinašajo izdelki iz lesa. Med njimi so tudi lesena vhodna vrata – sodobni trendi v oblikovanju in arhitekturi se vse bolj poslužujejo stavbnega pohištva iz lesa, saj je naravno in trajnostno.

Lesena vhodna vrata

Spodbuja splošno dobro počutje in v dom vnaša občutek domačnosti in topline, poleg tega je les material, ki se pridobiva lokalno, saj je Slovenija dežela gozdov in lesnega bogastva. Les je poln življenja, ima svoj značaj, zato so tudi vhodna vrata iz lesa karakterno močna in primerna za najrazličnejše tipe objektov.

Lesena vhodna vrata niso samo tradicionalna

Vsaka vhodna vrata iz lesa so unikatna, saj ne obstajata dva kosa lesa, ki bi bila popolnoma enaka. Izbirate lahko med različnimi vrstami lesa – v podjetju Pirnar vam ponujajo vhodna vrata iz lesa smreke, macesna ali hrasta, vsaka s svojimi karakteristikami. Z različnimi lazurami in olji lahko ustvarite vhodna vrata v različnih barvnih odtenkih in jih tako enostavno uskladite z barvo fasade ter dosežete posebne estetske poudarke, glede na prevladujoči stil hiše pa izberete klasično ali moderno izvedbo lesenih vhodnih vrat.

  • Klasična lesena vhodna vrata združujejo eleganco prefinjenih oblik in detajlov s praktično uporabnostjo lesa, rezultat tega pa je brezčasen dizajn vhodnih vrat. Klasične linije v povezavi s steklenimi površinami predstavljajo nevtralnost oblikovanja in premočrtnost v izgledu. Klasične poteze lesenih vhodnih vrat se harmonično podajo v starejši objekt, odlično pa dopolnijo tudi elemente moderne arhitekture.
  • Moderna lesena vhodna vrata z nekoliko ostrejšimi linijami ustvarijo moderen videz objekta, v kombinaciji s steklom in različnimi dodatki ter barvnimi odtenki pa nastanejo vhodna vrata, vredna vsakega pogleda. Sodobna tehnologija še nadgradi njihovo trendovsko podobo, ki sovpade z moderno oblikovano zunanjostjo hiše.

Zmagovalna kombinacija lesa in stekla

Za vhodna vrata, ki bodo vsem vzela sapo, izberite lesena vhodna vrata v kombinaciji s steklom – udobna in naravna toplina lesa skupaj z eleganco in gladko hladnostjo stekla je kot ustvarjena tako za tradicionalen kot moderen videz vhodnih vrat. Tako vrata ne služijo več le vstopanju in izstopanju, temveč postanejo prava arhitekturna in umetniška kreacija. Najrazličnejše oblike in barve steklenih površin poskrbijo za edinstvena lesena vhodna vrata, ustvarjena povsem po meri kupca. Obsvetlobe obenem preddverje razsvetlijo z dnevno svetlobo ter so dragocen okras vhodnih vrat.

Lesena vhodna vrata

Kaj še govori v prid lesenim vhodnim vratom?

Prednost lesenih vhodnih vrat je poleg tehničnih lastnosti tudi njegova psihološka komponenta, ki v človeku vzbuja občutek miru, topline in povezanosti z naravo. Ekološkost materiala pripomore k dodatni skrbi za ohranjanje okolja in zmanjšanju ogljičnega odtisa. Les s svojo strukturo, barvo in vonjem pozitivno vpliva na splošno človekovo počutje, je pa tudi prilagodljiv material z vidika barve, saj lahko po želji ali pa v sklopu rednega vzdrževanja lesenih vhodnih vrat ta poljubno prebarvate in s tem spremenite videz vhoda oz. celotnega objekta. Široke možnosti oblikovanja so zagotovilo, da boste dobili vhodna vrata po svojih željah in zahtevah. Poleg tega les kot material zagotavlja dobro toplotno prevodnost in zvočno izolacijo, s čimer ste zavarovani pred najrazličnejšimi zunanjimi vplivi in dejavniki. Zajamčena kakovost podjetja Pirnar je zagotovilo, da bodo lesena vhodna vrata trajno služila svojemu namenu in krasila pročelje vaše hiše.

Ne glede na to ali izberete tradicionalno ali modernejšo različico lesenih vhodnih vrat, v vsakem primeru boste pridobili vhodna vrata s karakterjem in z zgodbo, ki jo vratom vdahne struktura lesa, skrbno izdelani detajli in dolgoletna tradicija podjetja Pirnar. Tradicija v kombinaciji s sodobno tehnologijo in  upoštevanjem naročnikovih želja pa je popolna kombinacija za vhodna vrata iz lesa, ki jih boste občudovali še desetletja.