Vreme

Vreme Umag 15 dni

Umag je prijetno, istrsko mestece, zelo blizu slovenske meje, ki ima tako kot vsa Hrvaška obmorska mesta mediteransko podnebje, z ugodno klimo, ki prinaša suhe in mile zime in pa vroča, suha poletja. Umag je sicer malce hladnejši, zaradi svoje severne lege, ampak kljub temu ima še vedno velik delež sončnih dni v poletnem času in pa visoke temperature v poletnem času, ki so povprečno okoli 28 stopinj. Poleg tega imajo poletni dnevi od 8-10 ur sonca na dan, kar pomeni da lahko posamezen dan dodobra zaužijete.

Vreme v Umagu vas bo poleti razvajalo s pravo morsko vročino, pozimi pa zaradi manj vetrovne lege, blage zime, ki so na sončne dni prav prijetne. Kadarkoli so odpravite v Umag, je napoved vremena za 15 dni naprej zelo priročna stvar, saj boste tako poleti, kot pozimi pripravljeni na kakršnekoli vremenske razmere in temperature. Kadar po obmorskih mestecih divja burja, se lahko zelo ohladi, zato je nujno potrebna ustrezna garderoba, poleti pa je dobro vedeti ali bodo dnevi vroči in suhi ali bodo po tem območju divjale nevihte in padavine. 

Vreme Umag 15 dni

Poznati vreme Umag 15 dni vnaprej je priročno tudi zaradi vseh aktivnosti ki jih Umag s svojo okolico ponuja – od adrenalinskega parka, vodnega zabaviščnega parka, golf vadbišča, sup veslanja, vožnje z vodnimi skuterji. Poleg tega ima mesto z okolico veliko prostora za kolesarjenje, sprehode in daljše pohode po ravnem. Seveda je na letnem oddihu prijetno uživati na plaži v sončnem in toplem vremenu. Če pa boste vedeli kakšno bo vreme že 15 dni prej, boste lahko termin za oddih izbrali lažje in z vremenskimi razmerami, ki so vam pisane na kožo. Pozimi pa vam bo za razne sprehode prav prišel vikend oddih ob suhem in manj vetrovnem vremenu, saj so ob takšnih pogojih povprečne zimske temperature okoli 10 stopinj, še vedno povsem primerne za zunanje aktivnosti. 

Vreme za Umag vam bo za vseh 15 dni opisalo pričakovano vreme, s pričakovanimi maksimalnimi in minimalnimi povprečnimi dnevnimi temperaturami in vetrovi. Tako vam načrtovanje potovanja v Istro zaradi vremena ne bo predstavljalo težav in bo izbira pravih dni za vas res olajšana.