Vremenska napoved Umag

15 dnevna vremenska napoved za Umag

 

Mešanje mediteranske in alpske klime je posebna značilnost, ki jo ima Istra in s tem tudi Umag. Poleti je vreme Umag in Istra znosno tudi za starejše osebe, noči pa so udobne za spanje, saj ni nočne sparine. Umag se nahaja na predelu Balkanskega polotoka, na polotoku Istra, ki je zaradi mešanja mediteranskega in alpskega zraka izjemno zdravilno za osebe s težavami srca in pljuč. Vreme Umag in s tem tudi vreme Istra, redko preseneti s temperaturami nižjimi od 15°C, še bolj poredko pa Umag preseneti kakšen sneg. Pogosto je vremenska napoved za 3 dni za Umag, pa tudi vremenska napoved za 7, 14 dni dovolj, da se človek odloči za obisk mesta Umag v hrvaški Istri in uživa v kristalno čistem morju, ki je primerno za kopanje nekje od meseca maja, pa vse tja do oktobra. Za vreme Istra je v poletnih mesecih značilno, da je v večini sončno in toplo.

vreme umag
Vreme Umag / vreme Istra

Na naši strani se sicer nahaja vremenska napoved za 3 dni, smo pa prepričani, da se nekje na spletu najde tudi vremenska napoved za 7, 10, 14, in 15 dni za Umag. Vremenska napoved za 3 dni ali manj, pa je že zajeta pri nas. Verjamemo, da bi vam podatki za vreme Umag za daljše obdobje, kot je recimo vremenska napoved za 7,10, 14 in 15 dni izjemno prav prišla, če se na pot odpravljate šele čez teden ali dva. Kljub temu pa vam naša stran vsaj približno predstavi vreme Umag in pokaže razlike med našim in njihovim vremenom.

Vreme Umag pozimi

Seveda tudi v morskih krajih pozimi ni vedno ravno najbolj prijetno, saj je ravno tako hladno in bolj kot ne pusto ozračje. Kljub temu pa je še vedno bolj zabavno pozimi obiskovati morsko stran, kot zgolj ostajati doma. Umag kot eden izmed najbolj turističnih polotokov na Hrvaškem nam tako tudi v zimskem času ponuja mnoge različne, zanimive stvari. Za izlet v Umag pa je v zimskem času še kako dobro vedeti, kakšno bo takrat vreme in če vam bo le-to sploh dopuščalo kakršno koli uživanje na prostem.

Hoteli Umag

Zanimivo je dejstvo, daje Umag tudi pozimi precej številčno obiskan, kar vsekakor pove, da je vreme Umag tudi pozimi povsem vzdržno. Podnebje v Umagu je namreč umirjeno in tako je poleti vreme Umag ponavadi sončno in brez oblačka. Tudi pozimi je vreme Umag milejše kot na celini, pazite lena burjo, ki kljub sončnemu vremenu, lahko Umag spremeni v mrzlo mesto.