Kampi

 Kamp Umag Umag je polotok ogromnih presenečenj in predvsem polotok miru in sprostitve! Ne glede nato, da je ga med poletjem vsako leto obišče veliko število turistov, je Umag in okolica še vedno eden izmed najbolj umirjenih krajev na Jadranu.Umag slovi po neizmernem in edinstvenem naravnem ambijentu, ki poskrbi za vse tiste, ki imate radi na dopustu naravo in znate v njej uživati. Če spadate med ljubitelje narave, potem verjetno apartmaji Umag in hoteli Umag nikakor niso za vas in je preživljanje vašega dopusta v kampu veliko boljša izbira.

Samo mesto Umag nima konkretnega kampa, a nikar ne obupajte prehitro, saj je le nekaj kilometrov izzven središča Umaga, že mogoče najti zelene in senčne predele, ki so kot nalašč za kampiranje.

Kamp Park
kamp park

Površina tega kampa je kar 101 hektarjev, kar je ogromno, in to lahko tudi opazite na zemljevidu. Zaradi velikosti lahko tudi sprejme do 7500 turistov naenkrat. Če nimate svoje kamp prikolice, je možno tudi najeti namestitev. V kampu so dovoljeni hišni ljubljenčki.

 Spada med najboljše in tudi po površini največje kampe v Istri. Ocenjen pa je s štirimi zvezdami. Od Umaga je oddaljen pribljižno osem kilometrov, najvišja kapaciteta ki pa jo lahko prejme pa je 7500 ljudi. Postavljen je v naravnem okolju, kjer boste lahko našli tako prodnate kot skalnate plaže. V samem kampu je na voljo več barov in slaščičarn, jeste lahko hitro hrano, lahko pa se odpravite tudi v eno izmed štirih restavracij. Za bolj samostojne pa sta na voljo dva mini-marketa in tri večje trgovine. Če vam zmanjka plina, ste lahko brez skrbi saj ga prodajajo le 3km stran od kampa.Poleg tega, da lahko uživate na plaži ali pa v senci, so vam na voljo tudi večji odprt bazen, tenis igrišče, odbojka, fitnes, lahko si izposodite kolo, ali pa obiščete šolo potapljanja, večerna animacija in animacija za odrasle. Za otroke je tudi poskrbljeno z animacijo za mlade, otroškim igriščem in mini klubom, pa tudi bazenom za otroke.Če na morje pripeljete tudi čolen, imate v tem kampu na voljo klančino, kjer lahko čolen spustite v vodo, ali pa dvigalo. V pristanišču pa je možna tudi izposoja plovil.

 

Kamp Finida
kamp finida

Kamp Finida je manjši in lahko sprejme do 800 ljudi na svoji površini, skoraj petih hektarjih, kamp ima zato tudi večje parcele. V samem kampu pa so dovoljeni hišni ljubljenčki.

 Ta kamp ima štiri zvezdice, pohvali pa se lahko tudi s prestižom rumene table ADAC. Sam kamp je od mesta Umag oddaljen le sedem kilometrov, njegova posebnost so številni mali zalivčki, kateri gostom ponujajo bolj intimno in mirno okolje.Parcele so velike v povprečju do 80m² neketere pa so tudi večje od 100m²Sami sanitarni objekti v kampu so zelo sodobni in so tudi energetsko učuinkoviti. Nameščene imajo solarne panele za ogrevanje vode, kadar sonca ni, pa uporabljajo plin. Luči pa delujejo s pomočjo senzorjev.

V kampu imajo kiosk, restavracijo, mini-market večjo trgovino, plin pa dobite 3 km stran.

Za prosti čas si lahko izposodite kolesa, plovila, se odpravite v šolo potapljanja ali pa na tenis. Za mlajše je na voljo igrišče in pa animacija.
V pristanišču se nahaja klančina za spust čolna in pa dvigalo.

 

Kamp Stella Maris
kamp stella maris Glede na svojo površino petih hektarjev in da je njegova kapaciteta 1719, lahko predvidevamo, da so parcele v kampu bolj majhne in stisnjene. So pa v tem kampu tudi dovoljeni hišni ljubljenčki.
 Ta kamp je del naselja, ki ima enako ime. Od Umaga je oddaljen le 1.5 kilometra. Pohvali se lahko, da ima štiri zvezdice in pa rumeno tablo ADAC. Njegova značilnost so stoletni borovci, ki nudijo senco, in pa prodnat zaliv.Sam kamp je tudi znan po ATP teniških turnirjih, ki se tam dogajajo vsako leto.V samem kampu vam je na voljo, bar in slaščičarna, mini market, večja trgovina, kiosk, restavracija, tudi hitra hrana. Do plina pa lahko pridete da se odpravite 2km stran.

V kampu sta možni dve šoli, potapljanje in jahanje. Otroci lahko prosti čas preživljajo v mini klubu, otroškem igrišču, odprtem bazenu namenjen otrokom in pa razne animacije za mlade. V pristanišču se nahaja klančina za spust čolnov, nima pa dvigala. Možna je tudi izposoja plovil. Druge aktivnosti, ki jih lahko počnete so, igranje tenisa, odbojke, izposodite si lahko kolesa, obiščete razne animacije ali pa se odpravite v šolo potapljanja ali pa jahanja.

 

Kamp Kanegra FKK
kamp kanegra Kamp Kanegra je naturistični kamp. zasega površino treh hektarjev v njem pa je lahko 400 ljudi. Možen je najem namestitve in hišni ljubljenčki so tudi dovoljeni.
 Ta kamp je manjši od ostalih kampov, se pa lahko tudi pohvali, da ima štiri zvezdice in pa rumeno tablo ADAC. Je tudi uvrščen med najboljše kampe na hrvaški.Ima 193 parcel, nekatere so kar prostorne in bolj luksuzne. Na voljo vam je tudi možnost, da najamete bungalov ali pa apartma, katerih skupno število šteje 233.V kampu imaste na voljo dva bara in slaščičarni, bolj konkretno jedačo lahko dobite v eni izmed dveh restavracijah ali pa se odločite za hitro hrano. V kampu je tudi kiosk in pa večja trgovina. Po plin boste morali na krajši 15 kilometerski izlet.

Prosti čas, kadar ne boste lenarili v senci ali pa na soncu, lahko izkoristite z igranjem tenisa, odbojke, v šoli potapljanja in jahanja, ali pa animaciji. Možna je tudi izposoja koles in plovilm v pristanišču imajo dvigalo za vaše čolničke. Za otroke pa je na voljo igrišče in pa mini klub.