Grožnjan, ideja za izlet, Paranzzana, Umag
Aktivnosti

Grožnjan – ideja za izlet

Grožnjan je staro kamnito istrsko mestece, ki je priljubljena izletniška točka vseh tistih, ki svoje počitnice preživljajo v Umagu ali pa si zgolj želijo pobegniti na kakšen enodnevni izlet.

Grožnjan, ideja za izlet, Paranzzana, Umag
Grožnjan je iz Umaga oddaljen dobrih 20 kilometrov

Grožnjan je priljubljena točka tudi vseh nas, ki ustvarjamo portal umag.si. Morda je zato krivo dejstvo, da tamkajšnje ulice kažejo starodavno dušo ali pa zgolj to, da je to sproščen kraj, kjer svojo inspiracijo iščejo umetniki.

Umag, Grožnjan, kam na izlet, apartmaji umag, vreme umag
Ulični umetniki v Grožnjanu

Grožnjan je imel sicer pred leti podobo zapuščenega in propadajočega mesta, a so zanj poskrbeli z  revitalizacijo. Stare hiše so lično obnovili in vanje naselili trgovinice, slikarske ateljeje in galerije.

V poletnem času je v Grožnjanu vedno kaj novega in zanimivega. Med drugim tu poteka poletna mednarodna filmska šola in poletna šola mednarodnega kulturnega centra hrvaške glasbene mladine.

Grožnjan, ideja za izlet, Paranzzana, Umag
Slikovite kamnite ulice v Grožnjanu

Če ste ljubitelji jazz glasbe, si rezervirajte mesec avgust, saj takrat v Grožnjanu poteka poletni jazz festival “Jazz is back” in razne slikarske delavnice. Ustvarjalni navdih pa bo primeren tudi za ljubitelje fotografije in celo kolesarske navdušence, saj mimo Grožnjana poteka tudi priljubljena kolesarska pot Paranzzana.

Umag, Paranzzana, kam na izlet, apartmaji umag, vreme umag
Kolesarska pot Paranzzana gre tudi mimo Grožnjana

Na poti iz Grožnjana v Umag ali obratno, se lahko ustavite tudi v simpatičnem mestecu Buje.