Vreme

Vremenska napoved za Istro

Istra, polotok ki zajema JZ Slovenijo in SZ Hrvaško na severnem delu Jadranskega morja, ima zaradi svoje ugodne lege zelo prijetno vreme skozi skoraj celo leto. Obmorskemu turizmu naklonjeno mediteransko podnebje, poskrbi da je Istra pravi raj za obiskovalce, posebej v poletnem letnem času. 

Tako je najboljši čas za obisk Istre od aprila do oktobra, ko se začnejo toplejši dnevi in je večinoma sončno vreme. Istra v vročih poletnih mesecih doseže temperature tudi do 38 stopinj Celzija, prav tako pa prijetne temperature od 24 pa tudi do 27 stopinj doseže morje. Sredozemsko podnebje s toplim in suhim poletjem, ter milimi in vlažnimi zimami privablja številne turiste. Zaradi ugodnega vremena tukaj uspeva mediteransko rastje kot so oljke, trte in agrumi, ki so tudi velik del prihodka domačinov, ki pridelujejo odlična vina in opevano istrsko olivno olje, ki je cenjeno po celem svetu. 

Morje v Istri je čisto in prijetno za kopanje, k dodatni osvežitvi vremena pa pripomore tudi stalni poletni vetrič, maestral, ki na kopno piha z morja in je prijetna ohladitev v vročih julijskih in avgustovskih dnevih, ki so s soncem obsijani tudi po 10 ur dnevno. Prijetno senco pred žgočim soncem nudijo tudi sence borovcev, ki so pogost pojav na obmorskih krajih, ki imajo mediteransko vreme. Istra je pozimi sicer manj obiskana, vendar je vreme kadar ni burje, ki je značilna za jesenski in zimski čas, prav prijetno topla in še vseeno dostikrat obsijana s soncem. 

Ko načrtujete potovanje v Istro, pa naj bo to pozimi ali poleti, je vedno dobro vedeti kakšno vreme vas bo tam pričakalo, da si s tem lahko zagotovite kar se da boljši oddih po svoji želji, zato preveriti vremensko napoved in temperature za izbiro prave prtljage, nikoli ni odveč. Posebej ker je vreme v Istri in v večini obmorskih krajev lahko zaradi vpliva morja in morskih vetrov, zelo hitro spremenljivo, in ker se poleti pogosto razdivjajo poletne nevihte z močnimi vetrovi, obveščenost o vremenu vedno pride prav.

Vreme Istra
Vreme Istra za 7 dni