Aktivnosti

Če radi dopust preživljate aktivno, bo Umag z okolico nedvomno pravo mesto za vas! Turistična organizacija mesta Umag se izredno trudi, da bi zadovoljila vsakega obiskovalca, ki mesto obišče. Vse polno je raznih prireditev in dogodkov, ki vam bodo med počitnicami krajšali čas, poleg tega pa je tu še cel kup raznoraznih ponudnikov, ki bodo poskrbeli, da vam v Umagu nikakor ne bo postalo dolgčas.

Spodaj je omenjenih le nekaj aktivnosti s katerimi si lahko krajšate čas na dopustu.

Kolesarjenje
Za vse ljubitelje kolesarjenja, se boste lahko v okolici Umaga dobro nakolesarili, čez celo sezono so zmeraj neka tekmovanja in kolesarski dogodki, še posebej v mesece avgustu, katerih se lahko udeležite. Če ne želite biti v središču vrveža, pa se lahko odločite za jutranje kolesarjenje po okoliških poteh in cestah ki so kar dobro urejene.
Jahanje
Če niste eden izmed tistih ki radi poganjajo svoje konjičke, pa lahko obiščete šolo jahanja. Te šole imajo razne ponudbe kot je 1 do 3 urno jahanje  na terenu oziroma v naravi za vse začetnike ali izkušene jahače. Za tiste ki nimajo nič jahalnih izkušenj, pa je možen 30 minutni do 1 uro dolgo posebno jahanje. Možen je tudi treking, ki zajema 5-dnevno jahanje po Istri.
Tenis
V kolikor ste rajši na svojih nogah in imate radi okrogle zelene žogice ki jih odbijate proti nasprotniku, imate srečo. Namreč okolica Umaga je znana po teniških turnirjih in ima zato tudi veliko tenis igrišč. Tam lahko, ko se ne izvaja noben turnir, igrate tenis tudi vi.
Jadranje
Če pa vam je na celini preveč vroče, pa lahko zajadrate po jadranskem morju ali pa si ogledate kakšno tekmovanje jadrnic oziroma regato.
Potapljanje in surfanje
V kolikor vam je ob morju oziroma na morju še vedno vroče, pa lahko obiščete šolo potapljanja. Teh šol je v okolici Umaga več. Nekatere imajo poleg inštruktorjev potapljanja, kateri vas lahko popeljejo na različne zanimive destinacije tudi inštruktorje surfanja. Tako se lahko naučite potapljati in pa tudi ujeti veter ter vijugati po morju.