Restavracije

Umag je vedno bolj obiskano turistično mesto, zato je tudi ponudba restavracij, konob in manjših gostinskih obratov vse večja. Čeprav mnogi v Umagu preživljate dopust v apartmajih in hotelih, pa vam morda vendarle kdaj paše kosilo ali večerja nekje drugje. Za vas smo obiskali, preverili in ocenili nekaj restavracij, konob in drugih gostinskih lokalov, da boste lahko lažje izbrali tiste, ki so primerne za vas, vaš okus in debelino denarnice.

Umag restavracije, Umag konobe, Umag picerije

Restavracije Umag in okolica:

V Umagu in okolici boste našli ogromno restavracij ki imajo bogato kulinarično ponudbo, našli boste tudi razne picerije katerih ponudba je prav tako bogata.

Restavracije v Umagu in njeni okolici so dobro in lepo opremljene, nekatere so opremljene tako, da takoj vemo, da smo v tradicionalni istrski restavraciji.

Ponudba v restavracijah je velika in za vsakogar se najde nekaj kar mu bo všeč, ali pa kar še ni poizkusil. Kadar so posebni dogodki, kot so dnevi istrskih špargljev, lahko v meniju izbiramo med raznimi specialitetami, ki vsebujejo šparglje. Pa tudi v ponudbi lahko najdemo več vrst jedi, ki vsebujejo tartufe. Konec koncev, je Istra dežela tartufov, špargljev, vin kot je malvazija in še kaj bi se našlo.

Po celi Istri so tudi vinske kleti, kjer lahko poizkušate vina. V večjih kleteh, lahko vina tudi kupite.

Različne restavracije imajo tudi različne specialitete. Nekatere se osredotočijo bolj na morsko hrano, druge bolj na tartufe, tretje pa na šparglje. Te jedi lahko vsebujejo iste sestavine, vendar pa imajo drugačen način priprave, kar privede do tega, da jemo iste stvari, vendar so okusi in sama izkušnja čisto drugačna.

Če nameravate v mestu Umag obiskati več restavracij in tam ne boste ostali dolgo. Le izkoristite ta čas, da odidete v čim več restavracij, povprašajte tudi domačine ali pa druge turiste katere restavracije bi oni predlagali, ter se le najejte specialitet.

V kolikor pa niste nek gurman, pa lahko obiščete tudi katero izmed picerij, ki strežejo odlične pice.