Kam na izlet

Kam na izlet je včasih res težko vprašanje, sploh če se nahajate v kraju, ki ga ne poznate tako dobro, kot tistega, kjer živite. Če vam v času vašega dopusta v Umagu postane dolgčas, vam predlagamo nekaj simpatičnih idej, kam na izlet. V kolikor ste bolj aktivno razpoloženi, pa nikar ne spreglejte nekaj idej in ponudnikov, ki bodo poskrbeli, da bodo vaše počitnice v Umagu aktivne in nepozabne!

Kam na izlet v Umagu in okolici:

  • Grožnjan mesto umetnikov, a še veliko več kot le-to. Čudovito obnovljeno kamnito mestece je kot nalašč za večerni sprehod. Nikar ne zamudite tamkajšnjega poletnega jazz festivala Jazz is back!
 Umag, Grožnjan, kam na izlet, apartmaji umag, vreme umag
  • Motovun – mestece, ki gleda na dolino reke Mirne in je znano predvsem po filmskem festivalu.
 Umag, Motovun, kam na izlet, apartmaji umag, vreme umag
  • Opertalj – malo manj znano kamnito mestece, a nič manj zanimivo. Stare ulice in hiše se obnavljajo in že kmalu bo tukaj vse polno turistov.

 Umag, Opertal, kam na izlet, apartmaji umag, vreme umag

  • Kolesarska pot Paranzzana – nekoč je bila to železniška proga na relaciji Trst – Poreč, a s pomočjo evropskih sredstev je sedaj urejena za kolesarje. Paranzzana je dolga 123 kilometrov in je primerna za gorska kolesa ali za pohodnike. Ima ogromno čudovitih akvaduktov in tunelov.

 Umag, Paranzzana, kam na izlet, apartmaji umag, vreme umag

  • Jama Baredine – za obiskovalce je odprta že 20 let in obisk je primeren zlasti ob zelo vročem dnevu, saj je jama prijetno hladna, ali v dežju, ko nimamo na počitnicah v Umagu kaj početi.
 Umag, jama Baredine, kam na izlet, apartmaji umag, vreme umag
  • Poreč – eno lepših obmorskih mestec,ki je primerno zlasti ob večerih. Vse polno je restavracij in lokalov, poleg tega pa ima mesto tudi veliko znamenitosti.

 Umag, Poreč, kam na izlet, apartmaji umag, vreme umag