Marina

Vsako leto na Hrvaško obalo dostopa preko morja veliko turistov. V marino pridejo z raznimi čolni in drugimi plovili, v katerih nato tudi preživijo svoj dopust in počitnice, zato ni nič čudnega, da se tudi marine štejejo za neke vrste namestitveni obrat.

Med najbolj znanimi obmorskimi postojankami na Hrvaškem je tudi  marina Umag, kjer se vsako leto sidra ogromno število najrazličnejših plovil.

Marina Umag
Marina Umag / ACI Club

Kot že omenjeno je marina Umag ena izmed bolje obiskanih marin na Hrvaškem. Nič nenavadnega, če vemo, da je urejena do vsake podrobnosti, poleg tega pa jo odlikuje še odlična lokacija in pogled na stari del mesta Umag.

Marina Umag se lahko pohvali s kar 475 vodnimi priveznimi mesti, ki so opremljeni tako z vodo kot seveda tudi z elektriko. Poleg vodnih privezov ima marina Umag še 40 kopenskih.

Marina Umag / ACI marina Umag
Marina Umag / ACI Club

Marina Umag je pri lastnikih čolnov in jadrnic priljubljena tudi zato, ker je zelo dobro povezana z ostalo infrastrukturo. Na dosegu roke je mesto Umag, tamkajšnje trgovine, restavracije, tenis igrišča, blizu pa je tudi letališče. Marina Umag se sicer imenuje ACI Club, vsi pa jo bolj poznajo pod samim izrazom ‘Marina Umag’.

Marina Umag in nekaj zanimivih dejstev:

    • ACI marina ima kar 475 vodnih mest za privez in prav vsi privezi so povezani z vodo in elektriko.
    • Marina Umag ima 40 kopenskih privezov, kar pomeni, da lahko svoja plovila po končani sezoni potegnete iz vode ter jih varno shranite na prostorih ACI marine Umag.
    • Marina Umag je na dobri lokaciji. Vse kar potrebujete, je na dosegu roke. Celo letališče je blizu – do njega vas loči zgolj 35 kilometrov.
    • Marina Umag poskrbi tudi za popravila in druga vzdrževalna dela, ki vam lahko pomagajo pri boljši plovbi. Marina Umag ima tudi lastno bencinsko črpalko.
Marina Umag
Marina Umag / ACI Club

Marina Umag je seveda opremljena tudi z restavracijo, kjer si lahko gostje privoščijo kakšno izmed tradicionalnih jedi, pripravljenih izpod rok profesionalnih kuharjev. Marina Umag nudi tudi sodobno opremljene in brezhibno čiste sanitarije in ostale stvari, ki jih boste potrebovali med bivanjem v marini.