Dogodki v letu 2015

Februarja se boste lahko v Umagu razvajali in uživali v jedeh pripravljenih iz školjk, lahko boste tudi gledali teniški turnir, Istrska rivijera.

Marca, se prikažejo prvi kolesarski dogodki, eden izmed te je tudi Trofeja Umag. Odpravili se boste lahko tudi na sejem ekstra deviškega olja pridelanega v Istri. V sredini tega meseca se bosta izvajala še dva teniška turnirja. Proti koncu pa se začnejo dnevi špargljev.

Aprila bo pestro, saj se začnejo razni glasbeni festivali, kot je Bluespring festival, pojavijo se tudi prvi golfisti in golf turnirji. Več je tudi rekreativnih kolesarskih dogodkov. V morje se že tudi potopijo prvi potapljači, proti koncu meseca pa se začnejo jadralne regate.

Maj se začne s praznikom dela, turnirjem nogometa, golfa in pa z avtomobilsko dirko v Umagu. Na cestah pa se tudi pojavijo prvi motoristi, ki imajo v okolici mesta Umag razna srečanja. Sledi več  glasbenih spektaklov, športnih dogodkov in razstav.

Junija se boste najedli pokrovač, lahko boste jadrali, kolesarili, se udeležili raznih festivalov in natečajev. Ogledali si boste lahko tudi spretne ulične čarodeje.

Julija se bo predvsem kolesarilo, ogledali si boste lahko prvenstvo v karateju ali pa odidete na razvajanje v Savudrijo na Svetilnik ljubezni.

Avgust je mesec, ki so si ga rezervirali kolesarji, takrat bo več rekreativnih in gorskih kolesarskih dogodkov.

Septembra se  število dogodkov močno zmanjša. Ogledate si lahko teniški turnir lahko pa tudi kolesarite.

Oktobra sta še dva kolesarska dogodka, maraton in dirka, vendar ne zadnja.

Novembra je edini dogodek razstava in degustacija muškata in tartufov.

Decembra pa sta še zadnja dva kolesarska dogodka, s katerima se zaključi leto dogodkov.