V Umagu se dogaja!

Ta konec tedna je bilo v Umagu izredno pestro. Se vidi, da se narava prebuja in s tem tudi aktivnosti na prostem.

Kljub temu, da je bila vremenska napoved za Umag precej klaverna, pa je vreme vendarle zdržalo in nam privoščilo nekaj toplega spomladanskega sonca. V Umagu je bilo zaradi vseh dogodkov, ki so se tu dogajali ta konec tedna, veliko ljudi iz vse Evrope.

Umag, vreme Umag, dogodki v Umagu, apartmaji Umag

Brezplačni glasbeni festival Umag Spring

Kaj se je dogajalo v Umagu:

  • Na glavnem trgu (Trg Slobode / Piazza Liberta) je v petek in soboto potekal brezplačni glasbeni festival “Umag Spring”, ki je gostil mlada znana imena Hrvaške glasbene scene, pred tem pa je množico dodobra ogrela še skupinska vadba zumba.
Umag, vreme Umag, dogodki v Umagu, apartmaji Umag

Koncerti na glavnem trgu v Umagu

  • Tekom dneva je “Nova obala Umaga” gostila sejem športa in prostega časa, kjer se je vsak obiskovalec seznanil s pestrim dogajanjem v Umagu in okolici. Ogromno je bilo športnih navdušencev, ki so lahko spoznali nove kolesarske poti v Umagu in okolici ter druge zanimive športne aktivnosti  – med drugim tudi napoved otvoritve vodnega parka Istralandia, ki bo svoja vrata odprl 1.6.2014.
Umag, vreme Umag, dogodki v Umagu, apartmaji Umag

Polaganje pasu v Umagu

  • Za vse ljubitelje rož in vrtnarjenja, je bila Nova obala v Umagu pravi naslov, saj je tu potekal festival rož. 
Umag, vreme Umag, dogodki v Umagu, apartmaji Umag

Sejem rož, Umag

  • Istočasno je potekala še mednarodna mini regata, kjer so bile zastopane tudi slovenske barve in je kljub deževnim oblakom, ki so se zbirali na nebu, bila uspešno izvedena.
Umag, vreme Umag, dogodki v Umagu, apartmaji Umag

Mini regata, Umag

  • “Gnečo” na novi obali v Umagu pa so delali še profesionalni kolesarji, saj je v popoldanskih urah prav iz Umaga krenila mednarodna kolesarska dirka proti Labinu. Kolesarske dirke so se udeležili klubi iz cele Evrope, a na žalost nikjer nismo zasledili nikogar iz Slovenije.
Umag, vreme Umag, dogodki v Umagu, apartmaji Umag, kolesarska dirka Umag

Mednarodna kolesarska dirka v Umagu

Vreme je zagodlo le mednarodni razstavi starodobnikov / oldtimerjev, ki je bila prestavljena za nek kasnejši datum (le-ta še ni znan in objavimo, ko bo razpisan). Razlog je bil dež v okoliških državah, saj naj bi se razstave udeležilo preko sto starodobnih vozil iz Avstrije, Italije, Slovenije in Hrvaške. Vse skupaj naj bi bilo preko 100 oldtimerjev, kar bi bilo sploh zanimivo za vse avtomobilske navdušence in tiste, ki imajo radi tehniko ter zgodovino.

Umag, ATP Umag,  vreme Umag, dogodki v Umagu, apartmaji Umag, kolesarska dirka Umag

Mladi igralci žena vse zgodaj trenirajo za znameniti teniški turnir ATP Umag

V kolikor ste zamudili pestri konec tedna v Umagu, ne skrbite preveč, saj se bo tudi naslednje dni tukaj ogromno dogajalo. Za prvi maj bo cel kup aktivnosti, zato vabljeni, da se nam pridružite v Umagu. O vseh dogodkih pa bomo seveda poročali tudi mi.

Kaj vse se bo še dogajalo v Umagu in okolici pa na strani dogodki.